DMG Ionosit Baseliner sp. 0.33gr 209538

Cikkszám: 2000000055282
DMG Ionosit Baseliner sp. 0.33gr 209538
DMG Ionosit Baseliner sp. 0.33gr 209538
Cikkszám: 2000000055282
Raktáron 
2 800 Ft
IONOSIT BASELINER

Leírás és indikáció:

Egy komponensű, fényre keményedő compomer alábélelő anyag, mely kontrollált expanziója révén kompenzálja a kompozitok polimerizációs zsugorodását.

Kötési reakció:
1. Fénypolimerizáció
2. Ionos (sav-bázis) cement reakció.

A cement reakció megvilágítás nélkül nem elegendő a teljes kötés kialakulásához!

Az Ionosit Baseliner röntgenárnyékot ad, zink és fluorid leadása révén csökkenti a secunder caries kialakulásának esélyét. Kompozittal kombinált alkalmazása csökkenti a kontrakciós stressz és a széli résképződés kialakulását az esztétikus töméseknél.

Alkalmazás:
Fluorid mentes depural pasztával megtisztítjuk a fogat. A vizspray lemosás után olajmentes levegővel szárítjuk a fogfelszínt. Az izolálásra kofferdam felhejezése ajánlott. Az üreget elegendő minimális fogszövet eltávolítással kialakítani. A zománcszéleket csiszoljuk ferdére. Az ép dentin dentin és zománc részeket lehetőség szerint minél jobban őrizzük meg. Alámenős részek kilalakítása nem szükséges.

Pulpavédelem/savazás:
A pulpaközeli ( <1mm ) és nyitott pulpasebet fedjük keményen kötő kalcuim hidroxid anyaggal. Marassuk a zománcfelszínt 15 mp-ig a dentint 10 mp-ig savazó géllel ( Etchig Gel-High Viscosity).

Primer felvitele:
Applikáljuk a dentin primert, majd bondot. Az Ecusit Primer Mono vagy Solist bond használata növeli a dentinhez kötődés mértékét.

Az Ionosit Baseliner bevitele:
Az Ionosit Baseliner-t tiszta kis fejű ecsettel, ill. gömbtömő segitségével visszük fel az egész denti felszínre max. 1 mm rétegvastagságban. Rétegvastagság az üreg méretétől függően alakul 1:5 Baseliner-kompozit arány figyelembe vételével. Világítsuk meg 20 mp-ig.

Kompozit bevitele:.
A kompozit tömőanyagot a gyártó utasításának megfelelően alkalmazzuk, majd a tömést kidolgozzuk finirozzuk, polírozzuk. Bármilyen kompozitot alkalmazhatunk, de ajánlot az Ecusit Kompozit használata, mert így a Baseliner és kompozit kötése tökéletesebb lesz és a zsugorodási stressz is biztosabban kivédhető, hiszen a két anyag egymáshoz lett kifejlesztve.

Megjegyzések:
A műszreket még az Ionosit Baseliner megkötése előtt érdemes papírszebkendővel megtisztítani ,mert a fémekhez erős a tapadása az anyagnak. Fényérzékeny a Baseliner, így a használat után rögtön zárjuk vissza a fecskendőt

Tárolás:
25 C fok feletti tartós hőhatásnak ne tegyük ki!
Ne használjuk a lejárati idő után!

Összetétel:
A glasionomer matrix oligo és plikarbonsavat tartalmaz fényre keményedő gyantába ágyazva.